Cum să previi venele varicoase? 9 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți circulația

Apariția varicelor este o problemă la ordinea zilei în țara noastră, deoarece pe lângă inconvenientele estetice evidente, acestea pot duce la complicații grave, afectând calitatea vieții celor care suferă de ele. Dar… Cum pot fi prevenite varicele?

Aveți antecedente familiale de varice? Aveți factori de risc care favorizează o circulație sanguină deficitară (sarcină, fumat, supraponderabilitate etc.)? Acest articol vă interesează! Urmați sfaturile noastre pentru a preveni varicele. Cel mai bun leac este prevenția!

Cum să previi apariția varicelor? 9 sfaturi pentru a preveni apariția lor

  1. Evitați să stați pe scaun sau în picioare pentru perioade lungi de timp. Locul de muncă vă obligă să stați pe scaun în cea mai mare parte a zilei de lucru? Lucrați în picioare timp îndelungat? Evitați să stați prea mult timp în aceeași poziție! Dacă nu poți evita ambele situații, pune-ți picioarele în mișcare, mișcă-ți degetele de la picioare, mergi câteva minute la fiecare oră, etc. Acest sfat este esențial!
  2. Alimentație sănătoasă Evitați consumul de alcool! Este important pentru prevenirea apariției varicelor să încorporați în dieta zilnică alimente bogate în fibre care favorizează mișcarea intestinală.
  3. Masează-ți picioarele și gleznele. După o zi lungă la serviciu este normal ca picioarele să se simtă obosite. Odată ce te-ai relaxat acasă, profită de ocazie pentru a-ți masa picioarele, picioarele și coapsele cu o cremă relaxantă. Această practică vă va ajuta să vă îmbunătățiți circulația și să vă eliberați tensiunea din membre.
  4. Aveți grijă la încălțămintea dumneavoastră! Este recomandabil să nu purtați pantofi cu tocuri plate sau foarte înalte. Acest tip de încălțăminte nu numai că împiedică întoarcerea venoasă, dar reduce și eficiența mușchilor picioarelor.
  5. Fiți activi din punct de vedere fizic. Un stil de viață sedentar și lipsa de mișcare vă afectează circulația. Este indicat să faceți zilnic exerciții cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, înotul, ciclismul. Aceste activități sunt ideale, deoarece determină venele să se contracte și să se golească, trimițând sângele direct la inimă.
  6. Ori de câte ori puteți, ridicați picioarele. Dacă munca dvs. presupune să vă petreceți cea mai mare parte a timpului stând jos, este recomandabil să folosiți un suport pentru picioare. Când este timpul să dormi sau să te odihnești, nu uita să ridici picioarele cu câțiva centimetri. Folosirea unei perne îți va ajuta circulația în timp ce dormi!
  7. Evitați hainele strâmte. Deși blugii skinny și hainele mulate sunt la modă în prezent, este indicat să le evitați. Acest tip de îmbrăcăminte îngreunează întoarcerea venoasă, de la picioare la inimă.
  8. Evitați temperaturile extreme. Evitați temperaturile ridicate, mai ales atunci când acestea afectează direct membrele inferioare. De asemenea, este indicat să nu vă expuneți membrele la soare, la băi fierbinți sau la epilarea cu ceară fierbinte.
  9. Nu fumați. De parcă fumatul nu ne-ar cauza deja destule probleme. Fumatul îngroașă sângele și reduce oxigenul, afectând circulația sângelui.

Aveți îndoieli despre cum să preveniți varicele? Dacă, chiar dacă țineți cont de toate aceste sfaturi, varicele tot apar, nu disperați! Există o multitudine de tratamente pentru a le elimina definitiv. Fă-ți o programare la chirurgul vascular și evaluează diferitele opțiuni. Împreună veți găsi cea mai bună soluție.